Carina Berg flyttar in.....

....hos Svanen! Idag visas programmet på TV4 klockan 21. Jag har läst att hon tycker att alla borde ha en Svan. Och det har ju jag. Svanen, min vasaloppskompis och älskade sötasyster. Lyllos mig :-)

//MulloWassberg



Träning vs ansiktsbehandling :-)

Måste bara börja med att säga att jag är grymt imponerad av Svanen. Inte nog med att hon skaffat gymkort (även om hon faktiskt inte varit där än), hon har även raggat boende. Sånt gillar jag! Jag ser framför mig hur Wassberg, Svan och Mieto sitter fräscha om än något utmattade framför öppna spisen och grillar nakki och marshmallows samtidigt som de småpratar om dagens bragd och planerar inför nya äventyr. Kanske plockar svanen fram en gitarr och sjunger en sång? Kanske berättar Mieto en historia från förr? Kanske dansar Wassberg en dans de andra aldrig tidigare sett? Man vet aldrig....

Hur som helst, Wassberg har inte skaffat gymkort, men unnade sig själv en ansiktsbehandling idag.....och är inte det nästan lika bra/stort? För viktigast är väl inte bara att åka snabbt utan även att vara snygg, eller ?!??!



Svan på jakt efter boende

Nu händer det grejer på boendefronten! En kollega till mig är en äkta dalkulla och jag frågade henne om hon månne kände till något vandrarhem eller liknande i Mora som inte är så välkänt som kanske skulle kunna tänkas ha rum kvar när det är dags för tjejvasa. "Tja", sa hon, "mina föräldrar har ju en stuga på tomten alldeles utanför Mora. Där finns sängplatser, dusch, öppen spis och så ska där snart finnas kylskåp också. Ni kanske kan bo där?" Det vore ju väldans angenämt, sa jag. Nu är dock föräldrarna bortresta, så vi får vänta en vecka innan vi kan få bekräftat att det är ledigt. Men det vore ju najs, om man säger så. Då kan vi grilla nakki och marshmallows efter avslutad bragd och uppfräschande dusch.

Den tar vi, sa polisen!

Nenne Svan

Och ryktet bekräftas...

Det är sant. Svanen har skaffat, dock inte använt än, ett gymkort. Tyvärr har Svanen gått och blivit förkyld och kan därför inte träna. Än mindre prata. Då är det ju tur att man i alla fall kan blogga! Sitter och suger på en Vicks Blå. Eller suger och suger. Jag kan ju aldrig låta bli att bita i hårda godisar.

Apropå att suga (nej, snuskhumrar, jag ska inte prata propiller nu!) så kom jag att tänka på den där gången när jag jobbade i Valencia och mina älskade systrar (Wassberg inräknad) satt och skanderade "SOPA, SOPA!" när jag sopade terassen på kafét där jag jobbade. Det var ju himla kul. Bara det att de två spanska pojkarna som satt i närheten trodde att systrarna mina ropade "CHUPA, CHUPA!" och började stämma in för full hals, med gapflabb i ögonen. Chupa betyder "sug" på spanska.

Då kan man ju undra vad detta har med Tjejvasan att göra. Inget. Men man måste ju faktiskt tänka på annat ibland också.

Jag kan däremot meddela att jag var på bröllop i helgen och satt vid samma bord som ett Vasaloppsproffs. Hon rekommenderade inte de nya vallningsfria skidorna, utan valla-tejp. Strips som man sätter fast under skidorna som ger rätt glid/fäste i allt från minus 15 till plus 5 grader. Låter som nåt för oss, tycker jag. Får kolla upp det där närmare. Now we're talking skidor! We're getting there!

Nenne Svan, hes som en sångsvan

Rykten på stan

Det går rykten på stan om att Svanen skaffat gymkort.....

Svanenmärking....

....känns fint att våra vasablogg är svanenmärkt.

Kanske inte med denna svanen ....men med den här .

Undrar just....


...när KirstiMieto kommer göra sitt första inlägg på denna blogg?

MulloWassberg och NenneSvan är i och för sig döttrar till KirstiMieto men lever ändå med fördommen att alla finska längdskidåkare är dopade. De vill såklart att KirstiMieto ska ge "svar på tal". Är det så eller är det bara en fördom?



Svanen


Smidig som en Svan...

Japp. Festivalvagn och plankstek. Saken är biff, som man brukar säga. Nästa viktiga fråga handlade inte heller om val av skidor, utan om bloggnamn. För ska man genomföra en sån här bragd (för det är en bragd. Jag förväntar mig att få ta emot Bragdguldet ur Kronprinsessans hand i juli nästa år) så måste man blogga om det. Jag har aldrig bloggat förut. Men nu gör jag det. För jag ska åka Tjejvasan. Sadutjejvasan!?!

Nenne Svan, smidig och smäcker som en svan 


Ja, men var ska vi sova då?

Eve klarade det ju! Inget ont om Eve. Hon klarar det mesta. Men det gav oss nog ändå något hopp. Klarade hon det så borde väl vi klara det med, eller?!??!?

Så var vi anmälda. Nästa fråga blev inte......när köper vi skidor (behöver vi köpa skidor?) inte heller vad för sorts skidor bör vi köpa..... utan snarare blev den något i stil med det här " men var ska vi sova då?". Festivalvagnen, sa Per. Ni har ju festvalvagnen. Detta efter att jag och Nenne pratat tält i Knaggens trädgård. Jag pratade i och för sig militärtält (lyxigt värre), Nenne såg nog ett litet kupoltält framför sig (vad vet jag?). Fesivalvagnen! Att jag glömt den! Nenne har desstutom drag på bilen. Festivalvagnen är ju inte alls ett dumt förslag! Så Knaggen, får vi inte plats hemma hos din mamma så kanske hon har plats på parkeringen (alt.  garaget för ingen värme eller eluttag finns i festivalvagnen...). Inget eluttag behövs....bara plankstek!  I festivalvagnen finns däremot tre sovplatsen och vi är tre stycken. Så allt vi behöver är egentligen plankstek...(skyll planksteken på Eve....det var hon som började).

Hur som helst. 2011 ska jag, Nenne och Morsen åka Tjejvasan. Det ni!

Och helst sover vi så klart innomhus.......

//MulloWassberg


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0